CVI (CORTICAL / CEREBRAL VISUAL IMPAIRMENT) TRAINING BEYİN KAYNAKLI GÖRME SORUNLARI EĞİTİMİ

Amerika Perkıns Blind School CVI Merkezinde Lisanlı Eğitmen ve CVI Koordinatörü olan Burcu Sarı Adana ve Bursa'da eğitimler gerçekleştirdi.


Türkiye'de, cerebral beyin hasarına bağlı görme sorunları üzerine kapsamlı bir eğitim düzenlendi. Bu eğitim, bu tür sorunların tanımını, nedenlerini, ilgili ve eşlik eden tıbbi durumları, ve beyin kaynaklı görme problemlerinin eğitimsel ve gelişimsel etkilerini içerdi.

Eğitim sürecinde, derinlemesine bir inceleme yapılarak CVI (Cortical Visual Impairment) kavramı ele alındı. CVI'lı bireylerin görsel davranışları, bu davranışların çevre ve öğrenme erişimi üzerindeki etkileri, telafi edici ve düzenleyici yetenekler ile bu yeteneklere ulaşma yolları örneklerle detaylı bir şekilde incelendi.

Türkiye'deki terapistler ve görme alanında çalışan eğitimciler, bu eğitimde edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldular. Bu öğrenme yolculuğu, cerebral beyin hasarına bağlı görme sorunlarına yönelik etkili müdahale ve eğitim stratejilerini içermekte, aynı zamanda bu alandaki profesyonellerin bilgi ve becerilerini güçlendirmeye odaklanmaktadır.

CDKL5 İle İlgili En Son Haberleri ve Etkinlikleri Bulun ŞİMDİ BAĞIŞ YAP